Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έναν χρόνο πριν φύγει από τη ζωή, μιλώντας σε εκπομπή του OPEN για την προσήλωσή του – στα 50 χρόνια που υπηρέτησε τον χώρο της δημοσιογραφίας – στα νούμερα τηλεθέασης, αλλά και για τον καρκίνο, με τον οποίο έδωσε σκληρή μάχη.
Σημειώνεται, πως ο δημοσιογράφος άφησε σήμερα, Τρίτη (17/12), την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 79 ετών.
Η εξομολόγηση για τα νούμερα τηλεθέασης και τον καρκίνο
«Τρέχω για την καριέρα, νιώθω μικρός ακόμη και πρέπει να αποδείξω ότι είμαι καλός δημοσιογράφος, άρα πρέπει να τρέχω. Πολλοί φίλοι με ρωτάνε “είσαι τρελός; Όλα αυτά που κάνεις χρειάζονται; Έχεις κάνει 50 χρόνια στην τηλεόραση”. Για εμένα είναι η ζωή μου. Λειτουργώ σαν να είμαι 30 χρόνων», είχε πει ο Κώστας Χαρδαβέλλας.
Όσο για το τι κάνει έναν δημοσιογράφο καλό, είχε απαντήσει: «Το δημοσιογραφικό ένστικτο και η εντιμότητα. Είμαι 50 χρόνια στην τηλεόραση, κυρίως γιατί είμαι έντιμος. Ο Μανώλης Καψής κάποτε μου είχε πει, ότι ως δημοσιογράφος πρέπει να κοιτάω στα μάτια τον γιο μου χωρίς να ντρέπομαι.
Έκανα και κάνω πρωταθλητισμό στην τηλεόραση και πάντα μου έδιναν πολλά χρήματα. Εγώ δεν ένιωθα καλά με τον Κώστα, εάν έκανα μια δουλειά “σκοτεινή” και “θολή”. Τα πολλά λεφτά δεν βγαίνουν από τη δημοσιογραφία. Η δημοσιογραφία σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις άλλα πράγματα, που θα βγάλεις πολλά λεφτά».
«Για εμένα η δημοσιογραφία είναι ίσως ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής μου. Ονειρεύομαι με τη δημοσιογραφία, παλεύω και ζω με εκείνη, αντιμετώπισα τον καρκίνο με τη δημοσιογραφία, το επάγγελμα αυτό είναι το άλλο μου μισό», είχε εξομολογηθεί.
«Το 50% το καρκίνου, ήταν από στρες για τα νούμερα. Δεν γίνεται να κοιμάσαι στις τρεις το πρωί, έπειτα από μία εκπομπή, και να ξυπνάς στις επτά και να ρωτάω “τι κάναμε εχθές;”. Εάν τα νούμερα ήταν υψηλά ξεκινούσα την ημέρα μου ευδιάθετος, εάν ήταν χαμηλά ήμουν ράκος. Αυτή η πίεση και η αγωνία για τα νούμερα μου έφεραν τον καρκίνο», είχε αναφέρει ο δημοσιογράφος.
«Τα στελέχη της τηλεόρασης εκτός από λίγους, δεν έχουν την ευαισθησία να καταλάβουν ότι είσαι άνθρωπος και ότι μπορεί με μία λάθος επιλογή να κάνεις κακά νούμερα. Είναι σκληρά, κόβονται εύκολα εκπομπές».
«Ο καρκίνος μου έκανε και καλό, στο να βλέπω τα πράγματα από άλλο επίπεδο και άλλη πίστα, να μην πέφτω σε μικροπρέπειες. Όταν πλησιάζεις τον θάνατο, βλέπεις τα πράγματα αλλιώς».
«Έχω κάνει “κίτρινη” τηλεόραση και έχω μετανιώσει. Έχω κάνει infotainement και είναι για εμένα η καλύτερη τηλεόραση, αλλά δεν έχω δει να φέρνει υψηλή τηλεθέαση», είχε εξομολογηθεί ο Κώστας Χαρδαβέλλας.