Σύμφωνα με τη νέα μελέτη πέρα από την απόδειξη ύπαρξης μιας σκουληκότρυπας, η υποθετική τεχνική θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο στη φύση της πραγματικότητας, δημιουργώντας πρακτικά μία γέφυρα στο χωροχρόνο, μία μορφή τηλεμεταφοράς που οι ερευνητές ονομάζουν «counterportation».
Οι σκουληκότρυπες είναι υποθετικές δομές που μπορούν να συνδέσουν δύο σημεία του χωροχρόνου, ένα χαρακτηριστικό που τις κάνει ιδιαίτερα δημοφιλείς σε ιστορίες επιστημονικής φαντασίας που περιλαμβάνουν ταξίδια ταχύτερα από το φως. Αλλά οι σκουληκότρυπες αποτελούν επίσης θέμα σοβαρής επιστημονικής έρευνας εδώ και έναν αιώνα, καθώς φαίνεται να συνάδουν με τη θεωρία της γενικής σχετικότητας του Άλμπερτ Αϊνστάιν.
Ενώ οι ερευνητές έχουν κάνει πρόσφατες ανακαλύψεις με προσομοιωμένες (ή «ολογραφικές») σκουληκότρυπες, κανείς δεν έχει δημιουργήσει ποτέ μια πραγματική στο εργαστήριο ή δεν έχει ταυτοποιήσει μια στο σύμπαν.
«Φανταστείτε εάν η συνείδηση κάποιου, όπως ένα ισχυρό AI, αντιγράφεται σε ένα κβαντικό αντικείμενο», είπε ο Σαλίχ, περιγράφοντας μια εικαστική μελλοντική εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας.
Αν μπορούσαμε να τηλεμεταφέρουμε κάθε ένα από τα qubits, να τα μεταφέρουμε από το ένα σημείο στο άλλο, τότε θα μπορούσαμε να ξέρουμε πως θα είναι να περνάμε μέσα από μία σκουληκότρυπα. Το σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσουμε τωρινή τεχνολογία με ήδη διαθέσιμα υλικά. Η ελπίδα είναι πως μέσα στα επόμενα 3-4 χρόνια, θα μπορέσουμε να κατασκευάσουμε αυτό το πράγμα.