Το γεγονός ότι φέτος η ημέρα των Χριστουγέννων «πέφτει» Δευτέρα, ευνοεί όσους έχουν τη δυνατότητα για ένα ταξίδι καθώς οι αργίες διαμορφώνουν ένα τετραήμερο για την παραμονή τους. Στελέχη του τουρισμού παρατηρούν μάλιστα φέτος, έντονη την τάση για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, οι οποίες στους δημοφιλείς προορισμούς διαμορφώνουν υψηλές πληρότητες που φτάνουν έως και το 100%, τόσο σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα όσο και σε ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης.
Περιοχές της χώρας που βρίσκονται μεταξύ των, «παραδοσιακών», δημοφιλών χειμωνιάτικων προορισμών, όπως Καλάβρυτα, Βυτίνα, Δημητσάνα αλλά και τα Ιωάννινα εμφανίζουν από τις αρχές του μήνα υψηλές πληρότητες βάσει των κρατήσεων. Όπως επίσης και τα Τρίκαλα με τον «Μύλο των Ξωτικών» αλλά και η Δράμα με την «Ονειρούπολη» που προσελκύουν τόσο εγχώριους όσο και ξένους επισκέπτες από τις γειτονικές χώρες.
Τα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη εμφανίζουν καλή εικόνα στις πληρότητες κυρίως από εγχώριους επισκέπτες της περιφέρειας, επίσης από Κύπριους ταξιδιώτες και -στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης- από επισκέπτες των γειτονικών βαλκανικών χωρών. Εμφανής είναι ωστόσο η απώλεια Ισραηλινών τουριστών φέτος, ειδικά στη Θεσσαλονίκη όπου η ισραηλινή αγορά αντιπροσωπεύει το 11% των διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία της πόλης.
Την ίδια στιγμή αυξημένη ζήτηση καταγράφεται -με βάση στοιχεία από τις αεροπορικές εταιρείες αλλά και τα ταξιδιωτικά γραφεία που διοργανώνουν εκδρομές- για ταξίδια των Ελλήνων σε πόλεις του εξωτερικού. Την τιμητική τους έχουν «παραδοσιακοί» χριστουγεννιάτικοι προορισμοί, όπως το Λονδίνο, η Γενεύη, η Βιέννη αλλά και το Παρίσι, η Βαρκελώνη και η Ζυρίχη. Παράλληλα παρατηρείται μία ανοδική τάση στις προτιμήσεις των Ελλήνων και για κάποιους εναλλακτικούς προορισμούς του εξωτερικού.